FacebookTwitter

Sådan giver du et fantastisk førstehåndsindtryk

By on Jul 31, 2017 in Kommunikation - i virkeligheden | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Man får kun en mulighed for at give et godt førsthåndsindtryk. Og er du gal hvor betyder det førstehåndsindtryk meget. Undersøgelser viser at vi bruger ekstremt kort tid på at danne førstehåndsindtrykket om andre mennesker, og når først det er sket, så er det næsten umuligt at lave om på. Nogle gange dannes det så hurtigt at nogen allerede vil have en mening om dig før du åbner munden.

At give et godt førstehåndsindtryk er altså ekstremt vigtigt, og jokker du i spinaten første gang, så er der ingen vej tilbage.

Heldigvis er der mange måder at give et fantastisk førstehåndsindtryk på, så du sikrer at stå i et positivt lys.

Nogle af disse taktikker gennemgår vi her, så læs videre!

NB: Forskellige situationer kræver forskellige adfærdsmønstre. Dette er en guide til førstehåndsindtryk i sociale begivenheder som cocktailfester, komsammener, networkingbegivenheder osv. En guide til den perfekte jobsamtale er pt i gang med at blive skrevet som det næste.

Connectables guide til det perfekte førstehåndsindtryk:

Det første vil skal gøre opmærksom på er at alle er ligeså nervøse som du er, og alle er ligeså ængstelige for at give et godt førstehåndsindtryk. Det er godt at huske på, at vi alle sammen blot er mennesker. Det kan måske dulme nerverne lidt – vis du er overnervøs så kan man se det med det samme.

Inden begivenheden – forbered dig:

Det er en rigtig god ide at forberede sig inden man ankommer til begivenheden. Her er nogle ting du skal overveje forinden:

Du er godt på vej – gør ligeledes dette for at sikre dig at du er godt forberedt:

 

Kropssproget:

Kropssproget er ekstremt vigtigt at have styr på:

Selve samtalen:

Selve samtalen er der hvor førstehåndsindtrykket slås fast med syvtommersøm. En klog mand sagde engang: “Hellere tie og lade folk tro at du er dum end at åbne munden og bekræfte mistanken.” – Det er ikke der vi sigter efter her, tværtimod. Du skal åbne munden for at afkræfte mistanken, og bekræfte at du er fantastisk. For det er du – vi tror på dig 😉

Her er hvordan du viser det:

Sidste tips:

Her kommer nogle sidste tips der kan krydre dit allerede solide førstehåndsindtryk:

Afslut ordentligt

Sidst men ikke mindst, så afslut samtalen ordentligt. Afbryd dig selv, i stedet for personen du snakker med. Du kan eksempelvis:

  1. Smile varmt, og fortælle at det var en fornøjelse at snakke med dem, og at du ville ønske det kunne blive ved, men du skal ….
  2. Giv så en undskyldning: Også nå at snakke med X, smage småkagerne, osv…
  3. Giv evt. et håndtryk, som betyder “farvel og tak” på en høflig måde.

Nøglen til enhver succesfuld interaktion og det at give et godt førstehåndsindtryk er at folk skal føle sig bedre tilpas efter at have talt med dig, end de gjorde før de talte med dig. Og de skal vide at de har fået det bedre fordi de har talt med dig. Sørg for at den anden person ved at du nød samtalen, var opmærksom, og afsluttede samtalen fordi du skulle noget – ikke fordi du synes at han/hun/dem var kedelig(e).

God fornøjelse med at mingle – nu har du hvad der skal til!