FacebookTwitter

Følg blogs online

By on Mar 6, 2017 in Blogs og Websites, Sociale Medier | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

I brancher indenfor kommunikation gælder det ofte at man kommer til at rumstere en del rundt på nettet. I den forbindelse falder ofte over en masse gode blogs, som eksempelvis diverse blogs fra webbureauer,  og kommunikationsblogs (i den forbindelse kan vi varmt anbefale hubspot og den legendariske Neil Patels blog)

På min egen vej rundt på nettet har jeg netop faldet over ovenstående blogs. Jeg har ofte tænk mens jeg har læst det indlæg jeg ledte efter, at denne blog vil jeg rigtig gerne følge. Men ak. At skulle gå ind på bloggens website hver dag for at undersøge om der var kommet nogle nye indlæg var bare for meget arbejde. Særligt når det kom til at følge flere blogs. Hvis bare der var et sted hvor man kunne læse blogindlæggene samtidig.

Det problem havde jeg indtil for ganske nylig hvor jeg opdagede værktøjet “feedly”, som kan hentes gratis som app til ios, android kindle, og samt mac og pc. Dette supersmarte program samler alle dine blogs et sted, hvor du er i stand til at læse dem som en slags digital avis.

Hvis man kender netværket google Blogger, så er feedly ligesom, men hvis jeg skal være helt ærlig  – noget rarere at bruge.

Her får du en lille uofficiel vejledning til hvordan du kommer i gang med at bruge feedly. Det første du skal vide er at i modsætning til google Blogger så kan du ikke skrive dit eget indhold. Appen fungerer udelukkende som en reader, men er fyldt med en masse gode funktioner.

Først skal du hente appen ned til din computer eller smartphone, og lave en konto. Når du åbner programmet får du en blank side hvor du har mulighed for at følge diverse kilder på nettet. Jeg søgte eksempelvis efter Neil Patel, og med det samme dukkede hans blog op i listen med søgeresultater.

Før du trykker “følg” skal du oprette en samling. Dette er et værktøj så du kan kategorisere dine blogs. For mit vedkomne hører Neil Patels blog ind under emnet “Kommunikation og Marketing” og derfor oprettede jeg sådan en samling. Jeg trykkede “følg” og tilføjede hans blog til min samling, og bingo: den dukkede op i mit feed.

Jeg tilføjede desuden HubSpot og BRO, og inden længe var der en 5-6 blogs i mit feed. Under indstillinger satte jeg den til kortvisning (dette er blot en personlig reference) så jeg under fanen “alle” kan se de ulæste indlæg som et newsfeed.

Man kan desuden følge alle mulige spændende blogs, og selv blogs der ikke ummidelbart dukker op når man søger på dem kan man tilføje.

Du går ganske enkelt ind på bloggen, kopier webadressen og indsætter den i søgefeltet på feedly. Derefter dukker den op alligevel. Et eksempel er bloggen her. Den har absolut intet at gøre med feedly, og før ganske nyligt anede jeg ikke engang at Feedly eksisterede. Alligevel dukker bloggen op når jeg indtaster “connectable.dk” i søgefeltet.

Således er du altså i stand til at administrere og holde styr på dine yndlingsblogs et sted. Personligt har jeg allerede oprettet indtil flere blogs. Du kan endda holde styr på dine yndlingskanaler fra youtube, og blogs fra tumblr samt nyheder fra diverse feeds. Der er et UTAL af muligheder.

Ærlig talt undrer det mig over at jeg ikke er falder over denne app før. Den gør livet noget lettere, og eliminerer fuldstændig at jeg skal gå ind på diverse hjemmesider for at se videoer og læse indlæg. Her er det hele et. samlet. sted.

Sådan kan du altså komme til at følge dine blogs et sted, og dine kvaler med konstant at klikke frem og tilbage er eliminerede. Desuden fungerer feedly som et slags email-system, hvor du har en indbakke med læste og ulæste beskeder, og kan markere indlæg som læst.

Connectable takker af for denne gang, og håber at vi har gjort dit travle og hektiske liv bare en lille smule nemmere!