FacebookTwitter

Dress for Success

By on Dec 26, 2016 in Dresscode | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Det er vigtigt altid at hvile i sig selv, og klæde sig som man lyster. Men med det sagt, så er ens påklædning noget man skal være bevidst om når det kommer til ens karierre. Det er imidlertid svært at rådgive om hvilken stil for hhv. mænd og kvinder der er bedst når det kommer til karierre. For det første, så afhænger det meget af hvilket felt man agter at gøre karierre i. Er du minearbejder bliver der med sikkerhed skævet til dig hvis du kommer i stramt jakkesæt hver dag, mens det ligeledes vil være svært at tage en advokat seriøst der kommer i en kortærmet t-shirt og joggingbukser. Desuden så er arbejdspladser forskellige. Når det kommer til jobinterviews, så er der nogle interviewere der vil være rimeligt large i forhold til andre, der måske vil være mere konservative.

Der er altså ingen gylden, almengyldig regel der gælder når det kommer til påklædning. Skal man give et godt råd, så handler det om aflæsning. Når man skal markedsføre et produkt, har man en specifik målgruppe i tankerne, og man markedsfører derefter. Man kan forestille sig det samme når det kommer til ens karierre. Forestil dig at du skal markedsføre dig selv – hvilken indpakning mener du er passende, og vil give det største udbytte? Skal du advokat eller bankmand er der en speciel dresscode. Skal du være grafisk designer eller skolelærer er der ligeledes en speciel dresscode – du har ofte selv en fornemmelse for hvad der er passende – følg den, men undersøg alligevel hvad der ville være et passende outfit. Kender man nogen der arbejder for virksomheden an man spørge dem om hvad der ville være passende. Er det en stor virksomhed kan det være man kan finde info om hvilken dresscode der er bedst alt efter hvilken stilling man arbejder som.

En vigtig ting når det kommer til at sammensætte sit outfit handler om balance. Man kan være både overdressed og underdressed, men selv dette kan der sættes spørgsmålstegn ved. Alt efter hvilken stilling man søger eller optager, så er der både pros og cons ved forskellige outfits. Ligeledes kan man måske tro at det altid kan betal sig at være konservativ i sin påklædning, og, i mænds tilfælde for eksempel, vælge et klassisk jakkesæt med slips. Men her kan man ligeledes blive overrasket. Et eksempel er typer som Mark Zuckerberg og Steve Jobs, der er kendt for at have en yderst afslappet tøjstil. Dette er dog LANGTFRA tilfældet alle steder, så det er altid fornuftigt at hælde til den lidt konservative side, uden at være for konservativ – man har ikke lyst til at ligner en bedemand eller en skolelærerinde fra 1950’erne. Man kan være succesfuld i at kombinere et navyblåt jakkesæt med en farverig skjorte eller slips: En smule konservativt, men  bestemt ikke kedeligt er en god stil at gå efter de fleste steder – men igen arbejdspladser er forskellige og nogle har endda officielle dresscodes, eller uofficielle dresscodes der kan være ligeså vigtige.

Der er nogle arbejdssteder hvor der er et meget strengt hieraki efter dresscode. Specielt finansverden og særligt Wall Streets er et godt eksempel, hvor du kan risikere at blive latterliggjort hvis du klæder dig “over” din position. For eksempel må en “junior” aldrig nogensinde have seler på – det er forbeholdt senioerne. I nogle specifikke tilfælde kan outfit betyde knald eller fald for ens karierre, så det er MEGET KLOGT at undersøge dette. Man kan være “anti-establishment” og gå i hullede bukser, og psykedeliske t-shirts, hvilket er helt fint – hvermand har sin egen stil. Problemet er bare at sådan et outfit ikke giver et særlig godt indtryk i et jobinterview, specielt i finansverden. Det kan man begræde og synes er for dårligt, men desværre må man erkende at det sådan er det bare.

Der er altså ingen tvivl om at ens påklædning har noget at skulle have sagt når det kommer til ens karierre. Prøv derfor at find en stil hvor du både imødekommer din “målgruppe” – dvs. dem du skal arbejde for/sammen med – men samtidig selv kan stå inde for den, som en personlig stil. Undersøg på nettet hvad der vil fungere for dig – man kan aldrig vide for meget og jeg har ikke monopol på sandheden! Vi her fra connectable, vil ønske dig alt held og lykke!